Városháza










         

Vámospércs Városi Önkormányzata 19.999.886 forint uniós és hazai támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései című pályázati felhívás keretében IKT eszközök, szoftverek beszerzésére valamint a könyvtári terekben oktatási és foglalkoztatás jellegű tevékenységek megvalósítására. A projekt 2019. február 28-án sikeresen befejeződött.  

A projekt megvalósításával az önkormányzat hozzájárult a könyvtári intézményrendszer egész életen át tartó tanulást támogató oktatási-képzési szerepének erősítéséhez és megújításához a szolgáltatások IKT hátterének és a szolgáltatási terek fejlesztéséhez és egyúttal a célcsoport számának emelkedéséhez.

A projekt keretében beszerzésre került nagy teljesítményű adattároló rendszer, mellyel biztosított az adatok hosszú távú, biztonságos tárolása. A hosszú távú üzemeltetési költségek minimalizálása érdekében egy Windows Server Essential 2016 rendszer került telepítésre, amely biztosítja az adatok megfelelő jogosultság szerinti kezelését, hozzáférését, valamint az IKT eszközök központi felügyeletét, ezzel támogatva a mindennapi munkát. Az eszközrendszer bővül interaktív táblával, projektorral, tablettel, ezáltal hatékonyabbá váltak a szakkörök és jelentős mértékben növekedett a megjelentek aktív részvétele. A grafikai és a képszerkesztő szoftver a könyvtár marketing tevékenységéhez, a már elkészült fényképek szerkesztéséhez, illetve az oktatási anyagok előkészítéséhez nyújthat nagy segítséget. A Könyvtár oktatási, képzési céljait oktatást támogató laptopok (táskával, operációs rendszerrel, Office szoftvercsomaggal, egérrel) beszerzésével biztosították. A laptopok mellett a könyvtárban szükséges asztali számítógépek is beszerzésre kerültek.

A projekt keretében az önkormányzat az elkövetkező 5 évben évente legalább 3 nem formális tanulási program megszervezését és lebonyolítását vállalta.

A projekt megvalósulása során teljes mértékben biztosított volt az egyenlő hozzáférés a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű emberek részére is.

További információ kérhető:

Vámospércs Városi Önkormányzat

4287 Vámospércs, Béke u. 1.

Tel:      + 36 52 591-515

Fax:     + 36 52-591-515

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Menes_Andre
Ménes Andrea
Polgármester