Változás az aktív korúak ellátásában


A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. március 1-jétől jelentős mértékben átalakul.  Az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai elválasztásra kerülnek. Az önkormányzatok által nyújtható támogatás neve egységesen települési támogatás lesz, amelynek jogosultsági feltételeit, típusait az önkormányzatok határozhatják meg.

A hatáskör-változással egyidejűleg, március 1-jével megszűnik a rendszeres szociális segély, helyébe az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás lép. Ez utóbbit azok kaphatják meg, akik egészségkárosodottak vagy 14 év alatti gyermek felügyeletét másképp nem tudják ellátni.

Bővebben: Változás az aktív korúak ellátásában

Galéria: Farsangi Bál

fotóalbum 2015 farsangibal

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról

 

2014. évi CII. törvény

a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról

...

 

3. A vasárnapi munkavégzés tilalmáról

3. § Üzlet - törvényben vagy az e törvény felhatalmazása alapján kiadott kormányrendeletben meghatározott kivételekkel -

a) kiskereskedelmi napokon 6 óra és 22 óra között tarthat nyitva,

b) vasárnap és munkaszüneti napokon zárva tart.

4. § (1) A 3. §-tól eltérően az üzletek

a) adventi vasárnapokon 6 óra és 22 óra,

b) december 24-én és december 31-én 6 óra és 12 óra, továbbá

c) minden naptári év tetszőlegesen megjelölt egy vasárnapján 6 óra és 22 óra

között nyitva tarthatnak.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti adventre, illetve c) pontja szerinti egy vasárnapra vonatkozóan az üzlet nyitvatartási szándékát a kereskedő köteles előzetesen a kereskedelmi hatóságnak legalább 15 nappal az érintett időpont előtt bejelenteni. A kereskedelmi hatóság a bejelentett időpontokról nyilvántartást vezet.

(3) Ha december 24-e vasárnapra esik, abban az esetben az üzletek az (1) bekezdés b) pontja szerinti nyitvatartási időben tarthatnak nyitva.

(4) Kiskereskedelmi tevékenységet üzletben csak a törvény által lehetővé tett nyitvatartási időben lehet folytatni. Mindazokat a vásárlókat, akik a nyitvatartási időn belül beléptek az üzletbe, a nyitvatartási időn túl - legfeljebb további fél órán belül - ki lehet szolgálni.

4. Különös rendelkezések az üzletek egyes csoportjaira nézve

 

Bővebben ->

 

Állampolgársági eskütétel 2015.02.04

allampolg 150204 3 
allampolg 150204 1 allampolg 150204 2

Az állampolgársági esküről további fényképek kérhetők az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  e-mail címről.

Áramszünet (Március 02.)

Tisztelt Ügyfelünk!

Folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése.

A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében
2015. március 02-án, 8 órától - 15 óráig Vámospércsen az alábbi területeken áramszünet lesz:

Malom u. 1-33-ig és 2-26-ig, Zöldség Gyümölcs vegyeskereskedés, Kisvirág cukrászda, Pirehab Kft., Pirog Pékház, MTZ. munkagép alkatrész bolt, Ady E. u. 1-17-ig és 2-14-ig, MOBIL-KER Autóalkatrész és szerviz, Debreceni u. 5-13/A-ig és 6-18-ig, Tóth Á. u. 1. szám, Szőlős u. 1-19-ig és 2-26-ig, József A. u. 58. szám, Akácfa u. 1-19-ig és 2-4-ig, Vörösmarty u. 2-64-ig, Petőfi u. 1-21-ig és 2-24-ig, Patika u. 5. és 14. szám, Privát Élelmiszer bolt, Flamingó söröző.